Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoce

15. 12. 2018

 

 

Opět přesně po roce jsou tu opět Vánoce. Poznáte to podle jednoduchého scénáře. Všude se lidé mačkají jak sardinky, v obchodem zní na plné pecky koledy, televize je plná reklam na všelijaké trend kraviny hlavně pro děti a silnice jsou kluzké a pod sněhem, protože silničáře jako vždy překvapí to, že by okolo 15. Prosince mohlo sněžit a mrznout.

Já poslední roky beru vánoce úplně jinak. Už dávno nepasu po dárkách, ale je to pro mě hlavně čas s rodinou, který trávím pokud možno v klidu a pohodě. To je pro mě ten největší dárek. Já vím, zní to jako klišé, ale je to tak, tak to v sobě cítím. Člověk si rád odpočne aspoň na chvilku od hektického každodenního života.

No a hodně mi k tomu pomáhá to, že mám vedle sebe svou milující manželku. Teď je už více než měsíc a půl Junior s něčím nemocný a tak s ním musí být doma a tak chodím na nákupy, do lékárny či kamkoliv jinam já. Moje drahá polovička je na mě hodná a snaží se mi toho nedávat moc, ale některé věci se prostě sehnat musí. Víte co, on to člověk občas jen tak říká, ale opravdu si nedokážeme představit, co všechno ty ženské při práci dělají... Stíhat všechny tyhle nákupy, úklidy, vaření, pečení a další věci.... No to klobouk dolů. Jo jasně, člověk si může říct, že při mateřské je to jednodušší, ale to samozřejmě pravda není. Proti hlídání zvídavého klučiny, je pracovní proces oddychovka. Takže v tom mou manželku obdivuju, že to vše zvládá a že to dělá s lehkostí.

 

Když jsem se zmínil o pečení, tak samozřejmě v téhle době myslím hlavně cukroví. No a protože je Junior jak říkám zvídavost sama, tak se hrne do každé práce taky. Takže jeho ručičky už mačkali těsto, strašně ho bavilo vyvalovat a samozřejmě také vykrajovat. No je s ním sranda a vzniká u toho moře fotek a videí. On totiž navíc ještě samozřejmě hodně nadrobí na zem a jelikož je to klučina učenlivý, tak už to po sobě i zamete a nově si oblíbil i mop na vytírání, takže teď už i vytře. No roztomilost sama, co Vám budu povídat, vždycky se směju, když ta videa vidím. Chci se potom dmout pýchou a říct, že po mně zdědil i nějaké pěkné věci, ale pak mi ho manželka ukáže, jak s plastovým šroubovákem montuje auto a suše k tomu prohlásí, že bohudík v některých věcech po mě Junior není. No nemilovali byste jí? 

Co chci ale říct především je to aby jste si i vy užili tyhle svátky s co největším klidem můžete. Pamatujte, že rodina je základ a až budete nad něčím zase kabonit čelo a přitom vědět, že to nemůžete změnit, tak se jen z hluboka nadechněte a buďte nad věcí...

 

Krásné vánoce Všem :-)