Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strejda Bobo

7. 10. 2017

Jsem dospělý. Tyhle dvě slova si říkám poslední dobou často. V době, kdy Junior spatřil světlo světa, jsem se zařekl, že se pokusím ty svoje občasné záblesky dětskosti vymýtit a stanu se tím, kým už bych měl podle věku dávno být. Dospělým. Většinou se jednalo o drobnosti. Ale když ty drobnosti nakonec poskládáte k sobě, tak dají dohromady celek. No a ten celek se Vám už samozřejmě nelíbí. Takže je třeba je vymýtit nebo aspoň omezit na co nejmenší minimum.

Jedním z těch mých nedospělých záblesků je moje trávení. Historky o mém žaludku a potřebách s ním spojených by vystačili na samotný román. Když to hodně zkrátím a vynechám podrobnosti, tak prostě když musím, tak musím. Je jedno kde a v jakou hodinu, ale musím si začít hledat vhodné místo k tomu, co při takových problémech následuje. Moje manželka o tom ví. Jak já jí rád často u některých věcí říkám: "S tím jsi si mě vzala." Do teď jsem jí měl za milující osobu. Vždycky mi s tímhle problémem pomohla a vždy ochotně "hlídala", ale teď se i v ní zachvěl záblesk dětskosti a nenapadlo jí nic jiného než mě při této činnosti vyfotit. To by ještě nebyl takový problém, ale potají tuhle fotku poslala i tchýni a jelikož zákon padajícího hovna je ve většině případů pravdivý, tak se fotka dostala do ruky manželčina synovce, který rád listuje telefony druhých a způsobila u něj čiré nadšení.

Ten pacholek sice ještě nesloží dohromady větu, ale tuhle fotku popsal dokonale. Nahodil úsměv od ucha k uchu a prohlásil: "Strejda Bobo". Takovou dobu mu trvalo, než mi přestal říkat dědo a naučil se krásně Strejda Megý a teď je všechno snažení pryč. Docela dost se obávám toho, až tam příští víkend přijedu. Prý se mi při každém pohledu na tu fotku hlasitě směje a dokola zvesela opakuje:"Strejda Bobo, Strejda Bobo, Strejda Bobo". Snad mu to nezůstane a budu zase Strejda Megý.

Manželce jsem odpustil. Nakonec jsem musel uznat, že na fotce není nic moc vidět a vtípek je to více než povedený, ale stejně doufám, že se na něj brzo zapomene. No a když ne, tak to bude jen další naše historka. Kterých už je ale bohužel tolik, že se snad už brzo na nějakou zapomene.....