Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hnízdo

4. 11. 2017

 

 

V případě, že dosáhnete určitého věku nebo tzv. stupně dospělosti, tak se u Vás objeví stav, kterému řada lidí říká "syndrom hnízdění". Většinou se jedná o moment, kdy se rozhodnete svůj byt zateplit a připravit na společný život. Koupíte nějaké ty koberečky, nový nábytek, krásné dekorační polštáře a jiné kravinky, které Vám navodí pocit klidného a teplého domova. 

Co ale dělat, když už máte domov zahnízdění, po boku manžela a v postýlce miminko? Může Vám v hlavičce příjemně "hrábnou" a po dlouhé době naříkání a domlouvání se, že už ten pokoj nevypadá hezky a že potřebuje změnu se může Vaše drahá polovička během chviličky přepnout do stavu ničící mašiny, kdy vše staré a ošklivé musí ihned pryč a musí to být nahrazeno novým, lepším a hezčím.

U někoho je to postupné a u někoho je to takové to pomyslné "blik". U mojí manželky tomu bylo tak půl na půl. Minulý víkend se doma objevila záhadná lahvička se stříbrným sprejem. Manželka řekla jen, že obývák potřebuje trošku prosvětlit a než jsem se nadál, tak vše, co hrálo do té doby několika barvami bylo zručně přestříkáno a vše svítilo novotou, v podobě stříbrného odstínu. V týdnu mohla přeměna na "designérku" pokračovat, jelikož Junior přežil první očkování se svým pověstným klidem. Sestřička byla ráda, že je na tom našem stvoření kam píchat a jediný, kdo nakonec pořádně brečel byla manželka. Junior zaujal svou novou oblíbenou pozici "pohodář s prsty až v krku" a bylo mu to skoro i jedno.

Díky tomuhle klidnému průběhu očkování se manželčina přeměna dostala do druhé fáze. Na konci týdne jsme se stavili na poště a objevila se u nás záhadná rulička, o které mi bylo řečeno jen to, že se budu divit a že se mi to bude líbit. Ostatně tohle je mi řečeno vždy. Naštěstí je to skoro vždy i pravda. Když manželka ruličku rozbalila, tak z ní vytáhla tapetu a změnila se v "tapetovacího draka". Během několika desítek minut byla tapeta snad všude. Chvílemi jsem měl pocit, že jednou rukou střihá a druhou tapetuje. Myslím, že kdybych v ruce nechránil Juniora, tak to tapetou schytal i on. Měla však pravdu. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Z obývacího pokoje, který nás poslední dobou už hodně štval se po vzoru "rychle, levně, ale s rozumem" stal nový a krásný obývák, ve kterém budeme rádi trávit čas. Nezbývá, než si počkat ještě na odpoledne, kdy přivezou stůl. Jdu se podívat na fotbal, tak očekávám, že přijde v tuto dobu. Manželka se na něj určitě vrhne a sestaví ho sama. Mě akorát pak řekne, že nemohla čekat. Ostatně jako vždycky :-)