Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hezké svátky

14. 12. 2019

 

Vánoce v klidu. To je moje představa o skvěle strávených svátcích. Já vím, od té doby, co je s námi v rodině Junior to nemůže být úplně stoprocentní, ale tak takový ten alespoň zdánlivý klid a pohoda je v téhle době ta hlavní věc, kterou hledám.

Juniorovi už je 2,5 roku. Každou chvilkou nás víc a víc ujišťuje v tom, že už má rozum (hlavně teda svůj vlastní) a tak se pro něj letos snažíme udělat vánoce opravdu krásné. Manželka vždy dělá všechno, co pomáhá udělat z vánočních svátků jedno z nejkrásnějších období v roce, ale tentokrát je u nás přecejenom v obýváku víc sobů se sněhem než obvykle a na balkoně to taky září o něco víc výrazněji než v minulých letech. Cukroví už má taky skoro napečeno a tak jsme teď těch 10 dní před Vánoci nachystaní. Dnes jsme udělali i trochu větší nákup a ve vzduchu už je ta vánoční atmosféra cítit, protože to, jak se chovali dneska zase lidi v krámu byla fakt síla.

Junior se samozřejmě na vánoce těší taky. Já kdybych byl na jeho místě, s tím že vím co dostane, tak bych se těšil taky. Myslím, že tenhle rok se mu to bude hodně líbit. Nedávno byli s manželkou opět týden na Jihu a vyšlo to zrovna tak, že tam byli na rozsvěcování vánočního stromečku. Já tam přijel za nima až další den, takže jsem slyšel vyprávění o tom, jak krásné to bylo a jak tam lítal anděl a Junior byl hrozně spokojený. V neděli jsme se vraceli zpět a čekalo nás rozsvěcení u nás v Bříze. Byl jsem před tím ještě na fotbale, ale ze závěrečným hvizdem jsem jel rychle domů, abych to stihl. Dorazil jsem sice čtyři minuty před, ale stihl jsem to. Děti zazpívali vánoční písničku a stromeček se rozsvítil. " Ten je krásnej Tádíku viď ?" Takhle jsem se zeptal svého milované synka v takové té krásné rodinné chvilce a on mě odpověděl: "Ne... To okyvý, to nelíbí, jdem" A bylo po atmosféře. 

To je jako když si s ním doma hraju, ale nesmím do toho moc zasahovat. Tak jasně, většinou se mu líbí, když s ním dělám kraviny, ale občas dostane tu svoji pravou náladu "příjemného kluka" a pak mám přímo přidělené hračky, na které můžu sahat a se kterými si může hrát a jakmile sáhnu na něco jiného, tak je oheň na střeše.... Je to náš miláček. To říká s oblibou moje drahá polovička a já se k tomu vždy přidám. 

No každopádně doufám, že tyhle vánoce budou opravdu klidné a příjemné, těším se na ně. Doufám, že si je u nás doma a u našich příbuzných moc užijeme a Vám všem, kteří sem ke mě na stránky občas zavítáte a přečtete si ty kravinky, které sem čas od času píšu děkuju a i Vám přeju, aby pro Vás byli tyhle vánoce hlavně klidné a příjemné a samozřejmě Vám přeju neméně klidný vstup do nového roku a hlavně se mějte rádi. Nenávisti je všude okolo dost. Hezké svátky.