Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bacily

12. 11. 2017

 

 

Bacily jsou všude kolem nás. A nemyslím teď zrovna kapelu Vaška Neckáře a jejich největší hity, ale myslím rýmu, kašel, horečku či bolest v krku. Tyhle všechny životní neduhy Vám dokáží čím dál tím víc komplikovat život. Čím jste starší, tím víc je jejich přítomnost cítit. A když máte děti, tak to platí dvojnásobně či dokonce trojnásobně.

Pryč jsou doby, kdy to, že jste nemocní nikomu nevadilo. Otevřela se prostě a jednoduše lahev a nemoc se "přepila". Čím větší nemoc, tím větší či silnější lahev alkoholu. Byla zábava sledovat kombinaci alkoholu s léky, sledovat kamarády, kteří po dvou štamprlích vypadali jako po lahvi nejsilnější vodky na světě. Prostě jste se i přes nemoc s přáteli sešli a zabavili se. Teď v době, kdy máte buď vy a nebo Vaši přátelé dítě už tomu tak bohužel není. Život v tomhle prostě není jednoduchý a černobílí. Teď už nejde jen o Vás, ale jde i o partnera toho druhého a nejvíc o Vaše či jejich dítě, případně děti.

Když děti přijdou na svět, tak se hodně věcí mění. Alkohol se z přátelských posezení velmi často vytrácí a naopak se do nich často promítají debaty o kakání, čůrání či v lepším případě těhotenství. Nejdůležitější ale je, že musíte často dávat pozor, jestli Vás netrápí nějaká rýma nebo kašel, protože byste mohli nakazit děti těch druhých a ty by zase geometrickou řadou nakazili další děti, dospělé či babičky nebo dědy. Od Vás by se tím pádem nemoc dostala až na druhý konec republiky a několik desítek lidí by Vám velmi poděkovalo. Možná to zní hodně nadneseně, ale když by nastal ten nejhorší scénář, tak by se to klidně mohlo stát. 

Je už obvyklé, že když se něco podobného může stát, tak se to stane i nám. No a jako na potvoru samozřejmě moje drahá polovička dostala rýmu. Těsně před tím, kdy jsme měli ject do města a sejít se s přáteli. Samozřejmě se tím pádem tohle setkání muselo zrušit, protože přátelé mají dva kluky, kteří kdyby to chytli, tak by to mohli úplně jednoduše "rozvířit" ve svém okruhu a to by nebylo dobré. Za týden jedeme na prodloužený víkend do míst manželčina rodiště a já doufám, že se situace nebude opakovat. Máme se sejít s přáteli, které už jsme víc jak půl roku neviděli. Už asi od dubna vždy, když jsme se měli setkat, tak oni a nebo my jsme přišli s nějakou nemocí a setkání muselo být vždy odloženo. Nezbývá tedy než se nadopovat vitamíny a doufat, že tahle černá série konečně skončí. Doufám, že budeme mít konečně štěstí.

No a Vám přeji to samé. Buďte co nejméně nemocní a mějte možnost se vídat se všemi, které vidět chcete. Protože to, co je na manželství a rodičovství to nejkrásnější je to, že se můžete u někoho vykecat a postěžovat si, jak to máte těžké.