Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pro nás děti

24. 5. 2011

 Pro nás děti

Je tomu sice pár let, kdy jsme ještě byli děti, ale každý z nás určitě sledoval kdejaké dětské pořady. Některé se nám líbily a některé ne. Tak už to bývá.

Nedávno jsem zapnul jednu internetovou televizi a nestačil jsem se divit. Na dětském kanálu byla už asi 58 verze seriálu Strážci Vesmíru a hned po ní následovali Pokémoni a Teletubbies. Bylo mi až smutno, když jsem se díval na tuhle pokleslou zábavu. Kam se ztratily ti pohádky a seriály z našeho mládí? Ty, které za něco stály!

Už když jsem byl malý, tak jsem byl náročný divák. Rozmanitým okem jsem sledoval všechny ty Bob a Bobky, My tři z Kačerova, Chipa a Dale, Krkonošské pohádky a další skvosty, které brázdily vlny televizního vysílání. Ty pořady, které měly hlavu a patu, příběh a opravdu za něco stály.

Když přišla kabelová televize, tak přišel Supermax. Já už byl odrostlejší, ale oblíbil jsem si Mouchu, Dariu, Strážce Vesmíru ( ty první s Alphou a Zordonem ) a další. V té době byli nejen cool, ale i normální. 

Pak se ale cosi zvrtlo. Nebylo to tím, že už jsem byl starší. Pořád jsem měl rád ty ,,staré" pořady, ale těm novým jsem na chuť už nepřišel. Všechno zkazili všichni ti Pokémoni, Digimoni, Teletubbies a další podobné kraviny. Kam se poděl vkus diváka? Kam se podělo umění tvůrců? Proč vlastně musíme koukat na tyhle kraviny? Nevím. Nikdo mi to asi ani neřekne.

Jediné, co mě uklidňuje je, že naše děti snad nebudou mít z těchto kravin vymytý mozek. Já osobně jim budu pouštět večerníčka na ČT, kde ještě dávají i takový skvost jakým je Lokomotiva Tomáš a pro jistotu si pořídím několik DVD ( tedy jestli ještě bude DVD,až já budu mít děti, existovat :-) . 

Vyhlašuji navíc anketu !!! Napište mi do komentářů seriály a pohádky, které jste milovali ! 

Možná společně přijdeme na nějaký, který bychom chtěli znovu vidět.......

 

 

 

 

strycek-skrblik-zlato.jpg

bob_bobek2_sip-300.jpg20.jpg