Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pár Novinek

20. 5. 2012

Čas je nepřítel. Pro mě dokonce číslo jedna. Jeho plynutí je nemilosrdné a poslední dobou ho moc nezbývá. Z tohoto důvodu se dostávám k dalšímu příspěvku až tak za měsíc a doufám, že mě to nemáte nikdo za zlé.

Za tu dobu, co jsem sem nic nepsal se událo pár novinek. Ať už jde o svět hudební,sportovní či jinak společenský. Na některé z nich bych chtěl reagovat.

Když se podívám na hudební průmysl, tak na nás už vykukují první velká alba jarní sezóny. Do podvědomí se vracejí stará osvědčená jména The Rasmus, Santana, Garbage, Keane či Václav Neckář. Netrpělivě se očekávají desky Alanis Morisette nebo P.O.D., ale samostatnou kapitolou je pro mě Madonna. Její novinkovka MDNA už nějakou dobu leží na pultech obchodů a její singly už rotují rádiovým éterem a tak je třeba po té době říct, že není úplně špatná. Je taneční, trendy, jsou na ní skvělé i špatné kousky, ale... Já nevím. Možná podléhám hlasu konzervatismu, ale nějak to Madonně celé nevěřím. Nevím, jestli se v těch 53 letech snaží být za každou cenu mladá a nebo moderní, ale prostě mě to k ní už nějak nepasuje. Její provokativní klipy jsou vzhledem k jejímu věku nedůstojné a i když se na ně poměrně dobře dívá, tak ve mě prostě zanechávají určitou pachuť. Zajímalo by mě, jestli jí osobně tohle baví. Jestli takhle bude vypadat její hudba i v jejich 60. Je samozřejmě asi trochu extrémní zasazovat se o nějakou radikální změnu, ale já si ji dokážu představit i v písničkářské či lehce country podobě a myslím, že by nezněla vůbec špatně. Jestli ale ani ona sama nechce měnit styl, tak potom ok.

Když se přesunu ke sportovní stránce, tak musím určitě zmínit fotbal a Viktorku Plzeň. Pro ní byla sezóna 2011/2012 plná úspěchů. Na jaře jsme oslavovali titul, poté postup do milionářské ligy mistrů, duely s věhlasnými týmy (Barcelona, AC Milán), evropskou ligu se Schalke, nový stadión a honbu za obhajobou titulu. Tohle období bylo po většinu času pro nás fanoušky opravdu krásné a já jen doufám, že ještě nekončí. Viktorka sice titul neobhájila, ale dokázala o něj ještě v posledních kolech neuvěřitelně zabojovat a pokud bude takhle bojovat i v následujících letech, tak se určitě nemá za co stydět. Zápas s Libercem stál za to a i když pro nás nakonec končil spíš smolně než smutně, tak klukům za jejich bojovnost patří uznání. Uvidíme, jestli naše 5+2 nominace na EURO pomůže k nějakému úspěchu....

Nedělám to sice moc často, protože o politice nerad mluvím, ale tentokrát si to neodpustím a řeknu to i rá(th)d. Konečně! Konečně se ukázalo na světle počínaní našich politiků. Je předem potřeba říct, že kauza Davida Ratha je jen kapkou v moři. Podobných a i horších lidí je mezi naší politickou reprezentací určitě více, ale zatím jsme na ně bohužel krátcí. Ráth je ale tou první vlaštovkou a doufám, že další budou následovat. Důležité je, aby jeho kauza teď nevyšuměla do ztracena a aby tenhle arogantní človek putoval tam, kam patří, tj. za mříže na hodně dlouhou dobu. Zajímavé bude to, co jeho počínání bude znamenat pro následujcí volby. Odklon voličů od ČSSD je více než očekávatelný a teď je otázkou, jestli se přesunou k jiné straně stejného politického směru (KSČM) a nebo někam úplně jinam. Uvidíme.

 

Dalších témat, která by se tu dala řešit jsou spousty, ale to by mohlo být na hodně dlouho a něco si taky musím nechat na příště :-) Doufám tedy, že se na mě za mou dlouhou nepřítomnost nezlobíte a že sem budete dál rádi chodit. Já zas přijdu a snad dřív :-)