Jdi na obsah Jdi na menu
 


O vánocích

24. 12. 2013

O vánocích

Daleko za námi jsou již doby, kdy jsme Vánoce slavili s naprosto neutuchajícím nadšením a těšením se, co nám Ježíšek pod stromkem naježí a kolika dárky se budeme moct před našimi vrstevníky pochloubit.

Čím dál tím častěji jsme začali brát tyhle svátky úplně jinak. Nektěří i v tento slavností den musí do práce a nemohou se cpát od rána cukrovím, jako ti ostatní. Další z nás zase nemůžou být se svými nejbližšími, ať už z důvodu vysoké vzdálenosti nebo díky tomu, že už tu bohužel nejsou, a pro některé z nás už Vánoce ztratili smysl. I třeba kvůli jakýmkoliv jiným důvodům.

Myslel jsem, že pro mě Vánoce neznamenají moc. Možná bych se nebál říct i nic. Ale každým rokem se to víc a víc mění. Už mi nejde o to, dostat ten nejkrásnější a nejlepší dárek, ale o to být s těmi, které mám rád a užít si s nimi tento slavnostní čas, který byl k tomuto od nepaměti určen.

 

 

696070_.jpg

 

 

Jsem hodně zvědaví, v jaké formě budou znát Vánoce mé děti. Lépe řečeno jejich děti. Kdy jim asi taky dojde jejich pravý účel. Účel určený těmi, pro které byl tenhle čas tím nejdůležitějším a nejkrásnějším v roce.

 

Dovolte mi tedy Vám popřát krásné klidné svátky, hodně zdraví a štěstí do nového roku a v tom novém roce.... Nashledanou