Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nový rok

2. 1. 2012

Nový rok 

 

Už je to tak, už je tu. Jedenáctka odešla do věčných lovišť a přišla dvanáctka. Je tu další rok a s ním i naše další životní příběhy. Jaký bude? Těžko říct......

Ekonomickou krizi už jsme zažili. Ten pokus vyvolat v lidech strach, že přijde něco ještě horšího se povedl. Do jaké míry to možné je a do jaké není je zbytečné řešit. Každopádně všechny tyhle spekulace pomáhají k tomu, že tenhle rok asi opravdu nebude tak jednoduchý. To že se jako obvykle zvětšují ceny věcí jako je rohlík, teplo, voda je už taky zbytečné říkat. Jen bych se jako každý rok opakoval.

Je tedy opět na nás, jak moc nám každodenní starosti spojené s penězi dokážou zkazit zbytek událostí tohodle roku. Když se podíváme třeba do sportu, tak nás kromě každoročních místrovstvých světa čeká i evropský fotbalový šampionát s Českou účastí, ale hlavně taky letní Olympijské hry v Londýně.

Ve filmovém světě se můžeme těšit na pokračování kultovních sérií jako jsou Madagascar, Stmívání, Prcičky se všemi původními herci, Muži v černém, Batman či Sherlock Holmes nebo na očekávané filmové trháky roku 2012 jakými jsou např. Železná lady, 21 Jump street, restart filmového Spidermana, druhá testosteronová výprava s legendami akčních filmů Postradatelní 2, drama Anna Karenina nebo Asterix a Obelix 3D.

V hudbě očekáváme desky českých nadějí Charlie Straight, kapely bubeníka Blink-182 Travise Barkera The Transplants, Paramore, Franz Ferdinand, Sigur Rós, velký návrat Outkast a pořád se spekuluje i o nové Madonně.

Důležitou otázkou je i to, jestli se černomyšlenkářům vyplní jejich už asi 5867 předpověď o konci světa, jestli nespadneme díky ropě nebo vyznání do nějaké války nebo jestli nás nesmete nějaká vlna, zemětřesení nebo hurikán.

V obecném kontextu ale bude rok 2012 úplně stejný, jako ty předchozí. Jaký si ho uděláte, takový ho budete mít.......