Jdi na obsah Jdi na menu
 


N-ko

N-ko v Plzni

N-ko. Každý z nás to už někdy zažil. Jediný možný dopravní prostředek, kterým se můžete v Plzni v noci dostat domů. Pokud jste normální a užijete si noční tah tak, že vám nezbydou peníze na taxík nebo máte natolik ožralé kamarády, že pěšky domů nedojdete a nebo nemáte hospodu hned v baráku, tak N-ko je jediná možnost.

Kdo by nemiloval ty cesty narvaným autobusem, ve kterém stojíte na jedné noze a ještě né na své ? Cesty, kdy váš řidič je úplný magor, takže na vás v každé ostřejší zatáčce někdo spadne, přitlačí vám obličej na sklo nebo na vás nedejbože vyvrhne svoji večeři ? Cest ožralých či střízlivých jsme si určitě všichni užili dost.

Linek N je v Plzni 6. Trpělivě vás odvezou tam, kam se v příslušném stavu zrovna chcete dostat. První jede přibližně v půl 1 ráno. Zahrnuje opilé 15-ti leté holky, lidi, kteří toho moc nevydrží, nadržené párečky vracející se s posledními zbytky sebeúcty domů a v týdnu i spící bezdomovce.

Druhé N-ko jede okolo půl 2. Sorta lidí je dá se říct stejná. Těch nadržených je o trochu více a jejich sebeúcta je už dávno pryč. Pokud jezdíte občas domů z práce z noční směny v dopravní firmě, tak vás v tuhle dobu nepřekvapí nic. Opravdu nic ! Ani páreček 15-ti letých pubescentů, který si sedne naproti vám a vy se z blízkosti pár centimetrů díváte na jejich orgie a zjišťujete, že některé holky v sukni nenosí kalhotky ( True story).

Třetí linka jede okolo půl 3. Zde už nenajdete téměř nikoho střízlivého. Nadrženců kupodivu ubylo a převažují lidi, kteří jsou očividně na plech. Pokud se chcete poprat, tak tahle doba je určitě na cestu domů ta nejlepší.

Poslední N-ko jede okolo půl 4. Pokud jedete do města, tak musíte počítat s tramvajáky, kteří jedou do práce. Pokud jedete z města, tak jste jednou z těch trosek, která chlastá jak duha a je cítit na 100 metrů.

Jaké je tedy ponaučení ? Chlastejte celou noc ! Vykašlete se na N-ko a jeďte domů první tramvají ! Sice budete ta největší troska na světě, ale v tuhle dobu jsou ožralí všichni, takže to nikomu vadit nebude ! Navíc, pokud budete mít štěstí, tak začne svítat a vy cestou domů neupadnete tolikrát, jako by se vám to stalo za tmy !

 

 

 

 

ppv-plny-autobus_preview.jpg