Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kraťásky III

9. 12. 2012

Kraťásky III 

 

Už je to zase nějaký čas, co jsem naposledy psal na své stránky. Největším viníkem této situace se stalo stěhování, spojené s čekáním na zapojení internetu. V této chvíli jsem už ale zase plně funkční a tak si můžeme společně projít novou dávkou kraťásků. 

Ve světě sportu se budu věnovat hlavně Viktorii Plzeň. Kluci zvládli podzim skvěle. Vyhráli skupinu Evropské ligy, stali se půlmistry v domácí soutěži a stále dokazují, kde se hraje v současnosti v česku ten nejlepší fotbal. Jedinou kaňkou jsou tak žabomyšší války, které rozpoutala konkurenční Sparta a které jen ničí pohled na český fotbal v očích veřejnosti a v zahraničí. Další lehkou sportovní vsuvkou by mohl být fantastický tenisový double ve Fed Cupu a Davis Cupu, vyhoření českých florbalistů na MS a hlavně neschopnost funkcionářů a hráčů NHL domluvit se konečně na nějakém kompromisu.

 

fotbal-viktoria-plzen-hapoel-tel-aviv-121108-01_denik-1024.jpg

 

V hudební průmyslu jsme mohli zaregistrovat výroční turné kapely Mňága a Žďorp, která tenhle rok slaví 25 let, odstavení Karla Gotta po několika letech od zlatého slavíka a pěknou řádku nových desek. Za zmínku stojí například Green Day, Muse, Robbie Williams, Kylie Minogue (akustická výběrovka), Kryštof či Ellie Goulding.

 

Filmový svět byl nejvíce zahlcen posledním dílem ságy Twilight, který si i z tvůrčího hlediska nevedl vůbec špatně, temným hororem Sinister či novou bondovkou Skyfall. V současnosti v kinech běží například Atlas mraků a hodně se samozřejmě očekává od Hobita.

 

www.csfd.cz/film/290326-atlas-mraku/videa/

 

No a co dělat ve světě, kde stále umírají lidé na metylalkohol a kde stát zvyšuje lidem daně a sobě platy? Nic. Uvidíme, jestli nás semele už 3965 zaručený konec světa a nebo jestli se tu ještě někdy sejdeme...