Jdi na obsah Jdi na menu
 


Když se těším...

19. 7. 2012

 

Když se na něco hodně těším, tak se to většinou prostě posere. Nevím, jak je to možné a proč se tohle většinou stává ale je to tak.

 

Naposled se mi to stalo nedávno. Když jsem byl menší, tak jedna z prvních kapel od které jsem měl MC, pro nedávno narozené magnetofonovou kazetu, byla Blink-182. Tahle kapelka slaví tenhle rok 20 let existence a rozhodla se, že konečně poprvé za celou tu dlouhou dobu dorazí do ČR. Tedy přesněji řečeno, ona už měla dorazit minulý rok, ale protože zrušila své evropské turné, tak se sen měl stát realitou až tenhle rok. Po koupení lístku přez server ticketportal už tedy nezbývalo nic jiného než se těšit na Prague City Festival. 

Den D se nemilosrdně přibližoval, těšení se zvětšovalo a 14 dní před koncertem najednou přišla zpráva, že se festival ruší. Organizátorům prostě nějak došli peníze a museli vše zrušit. Celé to vysvětlovali ztrátou jednoho z hlavních zdrojů financí, ale lehce to připomínalo dobře propracovaný tunel. V současnosti je věc taková, že ticketportal vrácení vstupného neplánuje a ani ho vracet ze svého nemůže a pořadatel je v insolvenčním řízení, takže jestli se pěnez dočkám nevím. Ta tisícovka pro mě tak důležitá není z hlediska finančního, ale spíš z hlediska tzv. principu, protože přijít o svůj životní koncert považuji už tak za neúnosné. Dnes už je alespoň jasné, že tím ztraceným sponzorem bylo město Praha.

 

Další věcí na kterou se moc těším je začátek letošní fotbalové sezony. Mistrovství Evropy bylo jen takovým malým aperitivem, hlavní chod začnu pomalu konzumovat dnešním dnem. Viktorka Plzeň dnes začíná svou pouť letošním ročníkem Evropské ligy a příští víkend začíná i Gambrinus liga. A jaká tahle sezona bude? To těžko říci...

Z týmu odešli dva hráči, kteří nastupovali v základní sestavě, ale došlo i k posílení týmu. Milana Petrželu se bude snažit nahradit navrátivší se Martin Fillo, nová posila Martin Zeman či junior David Štípek. Václava Pilaře zase s největší pravděpodobností arménský reprezentant Edgar Malakyan nebo Marek Hanousek. Do obrany přišel Lukáš Hejda a Radek Šírl, který se ale neprosadil do základní sestavy a tak odešel na hostování do Mladé Boleslavi. Veliká změna přišla i v našem brankovišti. Do Sparty přestoupil Marek Čech a Roman Pavlík je dlouhodobě zraněn, takže přišli Petr Bolek ze Senice a Matúš Kozáčik z Famagusty. Posil je tedy dost a uvidíme, jak se do týmu zapracují. Navíc trenérskou smlouvu prodloužil Pavel Vrba.

A jak tenhle ročník bude probíhat? Zkusím si zahrát na proroka a řeknu, že Martin Zeman se u nás probudí a stane se jistotou na křidelním prostoru. Jedničkou v brance bude Petr Bolek a bude podle mě velkou oporou. Navíc si myslím, že Edgar Malakyan se v krátké době aklimatizuje natolik, že se stane stabilním článkem základní sestavy a časem z naší paměti vymaže i Václava Pilaře. Podle mě Viktorka tenhle rok vrátí titul do Plzně a v Evropské lize se probojuje do čtvrtfinále. Náledující rok ještě vydrží Pavel Horváth na hřišti a  pak se z něj stane asistent trenéra. Bude tomu tak? Uvidíme. Já hlavně doufám, že když se na to tak těším, tak že se to neposere...