Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boy-Bands

Klučičí kapely

Klučičí kapely. Co dodat? Já, jakožto jeden z těch, kteří pamatují roky, kdy bylo v letopočtu hodně osmiček a devítek si vybavím velkou škálu tzv. Boy-bandů. Kapel, které vznikaly z pouhé vypočítavosti, ale také z čistého přátelství.

Většina z nás pamatuje dobu písní, které všechny zněli skoro stejně a lišili jen v tvářích jejich protagonistů a v počtu rozhrnutých košilí. Každý z nás dříve narozených si vzpomene na "boom" všech těch Backstreet Boys, N * Sync, Boyzone, Blue a stovek dalších, při jejichž muzice nespočet dívek (ale také chlapců) omdlévalo.

Co za jejich úspěchem stálo? To je těžké říct. Hlavním motivem jejich písní byla láska a to je vždy žhavé téma. Připočtěte k tomu dobu, kdy o slušnou písničku bylo těžké zavadit a v rádiích se hrály ještě větší sračky než dnes. Všichni vystupovali jako přátelé, byli hezcí a většina lidí je měla ráda. Někdy to byli producentské rychlokvašky, někdy kapely jednoho hitu a někdy vydali třeba i 5 alb.

I u nás se móda sladkých kapel svezla na vlně slávy. Asi největším zástupcem byli, jsou a navždy budou Lunetic. Čtyři kluci z Litvínova, kteří vznikli díky šikovnému producentovy. Čtyři kluci, kteří objížděli celou republiku a všude měli u teen publika obrovský ohlas. Následovali je jejich souputníci A-Tak, V.I.P a další.

Tyhle kapely však né vždy byly marné a někdy se jim podařil zázrak a stvořily hvězdu. Jednou z tvářiček boy-bandů je i Robbie Williams a právě účinkování v popových Take That mu přineslo slávu a úspěšnou sólovou kariéru. Vydal řadu dobrých alb (pomineme-li předposlední Rudebox a možná i tu poslední Reality Killed The Video Star), stal se miláčkem publika a nic z toho by asi bez Take That  nebylo.

Doba však byla k Boy-bandům krutá a rychle je zatratila. Některé zůstali (Backstreet Boys), některé zanikly nebo o nich není slyšet a plno se jich pokusilo s pompou vrátit (u nás zase ti Lunetici), ale většině se nepodařilo navázat na úspěchy let minulých.

Důvodem, proč všechno tohle píšu je, že jeden velký comeback se právě chystá. Tím comebackem jsou právě Take That. Robbie se rozhodl po mnoha letech na čas uzavřít svou sólovou kariéru a kývl na návrt. Kluci mezitím začali znovu hrát už v roce 2006, ale nebylo to bez Robbieho ono. Uvidíme, jak dopadne jejich nová deska. Já osobně jsem hodně zvědavý, neboť Take That  byli jedna z prvních kapel, které jsem jako dítě začal poslouchat a bude určitě zajímavé se na chvíli do dětských let vrátit.

Když tak přemýšlím.......já těch kapel znal přece víc......pamatujete si někdo z vás nějakou? Jestli ano, řekněte !

 

n104693-5f891.jpg

fgthfghfhfhfhfh.jpg