Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pop Fight I.

Pop Fight I.

Více jak dva měsíce pryč a přichází nová rubrika. Dostala příznačný název Pop Fight. Jedná se o takový hudební souboj kapel, zpěváka či zpěvaček, který má pevně daná pravidla. Rozděluje se do šesti kategorií. Každá z nich je ohodnocena vždy jedním bodem a na konci samozřejmě vznikne vítěz. Dopředu říkám, že tato rubrika a celý Pop Fight jsou čistě subjektivní. Budu se ale snažit, aby oba interpreti byly ze stejného "hudebního stylu" a aby tím celý Pop Fight nabral trochu vážností.

V první díle se nebudeme příliš odchylovat od názvu Pop Fight a na náš souboj využijeme dvě popové zpěvačky. Jednou z nich je již popová matadorka, 45-ti letá Australanka Kylie Minoque. Kylie vydává v současnosti svou již dvanáctou desku, která se jmenuje Kiss Me Once. Na druhé straně barikády stojí 27-ti letá televizní hvězda seriálu Glee Lea Michele. Ta se snažít odprostit od statusu seriálové hvězdy a vydává své debutové cd Louder.

 

kylie_minogue_-_kiss_me_once_-official_album_cover-.png

lea_michele_-_louder_-official_album_cover-.png

 

 

Pojďme tedy již k samotnému Pop Fightu. Jak jsem říkal, tak celý Pop Fight se rozděluje do šesti bodovaných kategorií a ty se nazývají One-Hit Wonder, Nářez, Průměr, Oplodňováky, Vata a Zhodnocení.

Kategorie I. - One-Hit Wonder:

One-Hit Wonder znamená v překladu interpret jednoho hitu. Nebudu tvrdit ani o jedné ze zpěvaček, že mají jen jeden hit. Pokusím se jen vybrat nejlepší song z jejich alba. U obou dvou je zástupcem One-Hit Wonder zároveň první singl. U Kylie i u Ley se jedná o otevíráky obou alb a to o Into The Blue od Kylie a Cannonball od Ley. Obě dvě písně jsou nesmírně silné a každá z nich samostatně funguje jako hit, ale pokud si musí člověk vybrat, tak zvolí Cannonball. Je možné, že výběru pomůže i spoluautor skladby Sia. 

 

Kylie 0:1 Lea

 

Kategorie II. - Nářez:

V kategorii Nářez si budeme představovat písně, která mají blízko k hitům a nebo jsou tahouny na albech interpretů. U Kylie se mezi tyto písně řadí úderná roztleskávačka Million Miles, trojice funky sexy songů ( Sexy Love, Sexercize a Les Sex ), nádherná Kiss Me Once a závěrečná pohodovka Fine. Na albu Ley k nim patří skočná a úderná On My Way, naléhavá Thousand Needles, hitová Louder, stále se lepšící Cut The Rain a taneční Don´t Let Go. Je zajímavé, že většina písní Kylie je spíše funkově-popová, naopak písně Ley by se daly spíše popsat jen jako popové či tanečně-popové. Oba Nářezy jsou hodně kvalitní, ale i zde asi vítězí Lea.

 

Kylie 0:2 Lea

 

Kategorie III. - Průměr:

V kategorii Průměr je již podle názvu jasné, že sem patří písně, které nenadchnou, ale také neurazí. Kylie by sem mohla zařadit houpavou I Was Gonna Cancel z produkce Pharella Williamse a zároveň Feels So Good. Leu zastupuje jediný song a to nevýrazná You´re Mine u které je spoluautorkou opět Sia Furler. Mezi průměrovými song není lehké najít vítěze, ale kdybych si měl vybrat, tak zvolím Kylie.

 

Kylie 1:2 Lea

 

Kategorie IV. - Oplodňováky:

Oplodňováky, tedy jinak řečeno balady. Kylie do kategorie balad může zařadit jen jedinou píseň a to duet s Enrique Iglesiasem Beautiful. Je to sice jen jedná píseň, ale je opravdu nádherná a nemá daleko ke kategorii One-Hit Wonder. Lea má tzv. oplodňováků víc. Řadí se mezi ně gradující Burn With You, druhý nejlepší song desky Battlefield, Christinou Perri napsaná Empty Handed a If You Say So, kde je spoluautorkou opět Sia. Když se nad tím vším zamyslíme, tak určitě nebude překvapením, že zde vítězí Lea.

 

Kylie 1:3 Lea

 

Kategorie V. - Vata:

Vatou nazýváme samozřejmě písně, které jsou na albu naprosto zbytečné a jejich vydání se vůbec nemuselo uskutečnit. No a vzhledem k tomu, že tuto kategorii zastupuje jen Kylie a její nezajímavá If Only, tak je jasné, že plusový bod za absenci vaty získává Lea.

 

Kylie 1:4 Lea

 

Kategorie VI. - Zhodnocení:

Poslední kategorií je tzv. zhodnocení alba. Když to vezmu kolem a kolem, tak obě dvě desky mají hodně do sebe a jsou více než zajímavé. Jak Kylie, tak Lea odvedly moc dobrou práci a já můžu jejich desky jen doporučit. Kdybych se měl ale rozhodnout a pustit si jen jednu, tak u mě bude vítězit Louder od Ley. Její album se mi zdá propracovanější, celistvější a kvalitnější. Poslední bod tedy znovu pro Leu.

 

Konečné hodnocení:

 

Kylie 1:5 Lea

 

Zajímavostí navíc budiž informace, že u dvou skladeb na albu Kylie a dokonce čtyř na albu Ley je spoluautorkou 38-ti letá Australanka Sia Furler, která je sama světoznámou zpěvačkou.

No a abych nemluvil o věcech, které nemůžete slyšet, tak zde je k dispozici "náslech" obou desek.