Jdi na obsah Jdi na menu
 


nová rubrika - Profil

Profil

Po delší odmlce je tu opět nová rubrika - Profil. V této rubrice se budu zaobírat profily hudebních skupin, herců, zpěváků a dalších známých osobností.

Prvním příspěvkem je profil skupiny Post-it.

img_0032.jpg

 

Post-it založili roku 1997 Bekouš (bicí), Kapíno (basa), Asfalt (zpěv), Vláďa Keicher (kytara) a Jarda Čapek( kytara). Prvním jejich úspěchem byla účást v semifinále soutěže Jim Beam Music, která jim zaručila vystoupení na festivalu Rock For People a tím začali vstupovat do povědomí publika. Po účasti ve finále soutěže Coca-Cola Popstar jim byla nabídnuta smlouva na tři alba.

Během jejich hudební kariéry došlo k několika personálním změnám, ale od roku 2001 hraje kapela v takové podobě, jakou ji známe dnes:    

Petr Kapoun (Kapíno) - baskytara, Josef Urbánek (Czenda) - zpěv, Pavel Bek (Bekouš) - bicí a Jiří Brabic (Porne) - kytara.

Prvním z nich je Ideál z roku 2004. Z něho je nejvýraznější stejnojmenný singl, který představuje jejich styl Nu-Rock. Kapela navíc rozjíždí turné se Support Lesbiens a slovenskými Desmond.

 

 

Druhým albem kapely je Sektor-10. Toto album vzniká v roce 2006 a producentsky se na něm podílí Yarda Helešic ze Support Lesbiens, což se ukazuje jako správná volba. Album je plné hitů a má lepší prodeje.

 

               Kapela si potom dává pauzu a v roce 2009 vydává svoje zatím poslední cd Post-I-Noor, které je šířeno volně přez jejich internetové stránky a je zcela zdarma. Post-It na něm působí dospělým dojmem a jejich muzika je jemnější. Frontman Czenda o tomto albu říká: ,, Je nám už přez 30, dospěli jsme a muzikou se už jenom bavíme.... "

V roce 2010 kapela čile koncertovala a uvidíme, jak tomu bude v roce nynějším. Koho tedy zaujala, nechť zavítá na jejich stránky http://www.post-it.cz