Jdi na obsah Jdi na menu
 


No Name - Nový album (recenze)

18. 11. 2011

No Name - Nový album

Následující příspěvek nelze brát jako recenzi v pravém slova smyslu. No Name vydávají nové album s příhodným jménem Nový album a já jsem se Vám ho rozhodl pomocí Youtube představit.

První skladba alba nese název Dotyky. No Name už nějaký ten pátek hrají a i na novém album sázejí na jistotu. Hrají to, co umí a co jim jde.

Druhou skladbou je pilotní singl a duet s Lucií Bílou Ženušky. Když si poslechnete melodii v téhle písni, tak vám připadá, že už jste jí v podání No Name někde slyšeli. Lucka je určitě zpestřením a mám pocit, že její hlas s Igorovým docela ladí.

Dalším songem, v pořadí třetím, je Biela Krása. No Name měli vždycky talent na výborné cajdáky a ani tenhle není vyjímkou. Přichází nám zima a tahle píseň nám může pomoci navodit tu správnou atmosféru.

Další skladbou na albu je O mojej žene. Už podle názvu je jasné, pro koho ji Igor složil. Jedná se o další pomalou píseň a mě napadá, že tohle je přesně to, co No Name umějí. Někdo by mohl namítnout, že zpívají jen o lásce a že dělají pořád to samé, ale ruku na srdce. Vy byste dělali něco jiného, kdyby jste byli úspěšní ?

Pátou skladbou na albu jsou Sl'uby. Píseň o tom, co všechno lidé dokáží slíbit aby s někým byli a že občas hledáme jinde než bychom měli.

Želám si. Šestá skladba v pořadí a opět text o lásce. Možná je toho na někoho už moc, ale dechová sekce je nádherná.

Blížíme se pomalu ke konci. V pořadí sedmou skladbou je Svetlo. Už jsem mluvil o tom, že No Name nemají moc rozmanité texty, ale aranže u nich vždy hrají hlavní slovo a v téhle skladbě se opravdu povedly.

Číslo 8 a Promile. Tady se nám trochu měn zaběhnutý standart desky. Píseň o alkoholu a houpavý rytmus. Jedna z nejlepších skladeb alba.

Předposledním zářezem na cd je Byť lepší. Opět se vracíme k lásce a přesně tahle píseň ukazuje, proč jsou No Name u nás tak úspěšní.

Posledním songem desky je desátá Homo instrumentalis. Takhle nějak vypadají No Name v rychlejší verzi. Zvláštní je, že tahle skladba dokonale vystihuje svůj název. Je čistě instrumentální.

 

Suma sumárum. No Name opět ničím nepřekvapili. Natočili na jejich poměry standartní album, kde si určitě najdete nějakou tu píseň, kterou si budete zpívat. Ale pokud jste náročnější posluchač, tak Vás tohle album nějakým převratným hudebním zážitkem nenaplní.

 

 

HODNOCENÍ 

 

      6 / 10

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář