Jdi na obsah Jdi na menu
 


I Blame Coco

5. 4. 2011

I Blame Coco 

 

Coco Summer  se narodila 30.Července 1990 v Itálii v Pise a vlastním jménem je Eliot Paulina Sumner. Je dcerou světoznámého hudebníka Stinga , ale nechtěla být známá jen podle slavného otce a tak začala používat pseudonym Coco Summer . Na oficiálních stránkach je         I Blame Coco  prezentovaná jako pětičlená kapela, ale Eliot  je očividně hnacím motorem a troufám si říct jedinou tváří kapely.  
 

 

Smlouvu s vydavatelstvím podepsala Eliot  již v roce 2008 a v roce 2010 ji vyšlo debutové album The Constant. Ačkoliv by si asi každý podle jejího otce myslel, že hlavním nástrojem Eliot  bude kytara, tak ona dala přednost electropopu, který ted hýbe světem. Na její desce najdeme 13 skvělých písní a většina z nich má potenciál stát se hitem. Skvělou volbou pro to nejlepší promo se pro Eliot  stala spolupráce se švédskou bohyní electropopu Robyn , se kterou stvořila singl Ceasar , který se stal ihned úspěšným.

 

Na Eliot  je zajímavý její hlas. Dalo by se o něm říct, že je nevšední, hluboký, možná lehce zastřený, ale hlavně po prvním tónu rozpoznatelný a jedinečný. Už svým prvním singlem Ceasar Eliot  provokuje a to hlavně po textové stránce. Jde jí o užítí si pozemského života a o pokud možno žádnou nudu. Celá deska se nese v rytmu melodií, které si lehce zapamatujete a budete si je ještě dlouho pobrukovat.

 

I Blame Coco - The Constant

Tracklist:  Selfmachine, In Spirit Golden, Quicker, Turn Your Back On love, Please Rewind,                                Summer Rain, Playwrite Fate, The Constant, Party Bag, No Smile, Ceasar, Only                               Love Can Break Your Heart, It's About To Get Worse.

 

Desku Eliot otevírá její druhý singl Selfmachine a v něm se plně projevuje její kouzlo. Naplno ukazuje sílu a krásu svého hlasu a hned na začátku si vás k sobě přivine. Druhým songem je In Spirit Golden, který vysoko nasazenou laťku prvním songem rozhodně nesnižuje, možná ji dokonce zvedá vzhůru. Třetím zástupcem alba je Quicker. Eliot vás rozhodně nenechá vydechnout a servíruje další taneční vypalovačku, na kterou byste mohli křepčit klidně celou noc. Kdo by si chtěl vydechnout a na chvilinku se sklidnit, tak ten nemá šanci. Dalším songem je totiž Turn Your Back On Love. Hlavním hnacím prvkem je zkreslený klavír a refrén, díky kterému je skladba asi nejlepší na albu. Další song, další klavír. Tentokrát ale čistě elektronický a v některých polohách naléhavý, až agresivní. To vše je Please Rewind. Teprve u šesté písně si mužete konečně na chvilku oddechnout. Summer Rain se dá zařadit do kategorie balad a Eliot ukazuje, že ani v citlivějších polohách se neztrácí. Pokud si chcete zaskotačit, tak rozhodně nepřeskakujte další Playwrite Fate. Možná se motiv téhle skladby zdá trochu monotónní, ale rozhýbat vás dokáže dokonale. Následuje titulní The Constant. S tou mám trošku problém. Skladba to není rozhodně špatná, ale je taková lehce nezapamovatelná. Jen tak vámi prosviští a zmizí. Podobně se na tom zdá být i další Party Bag, ale tu ohromně zvedá její skvělý i když na první pohled jednoduchý refrén. Pohupování se však není konec a přichazí No Smile. I přez svůj název vám zrovna tahle píseň dokáže ten pověstný smile vykouzlit na tváři a budete si ji ještě dlouho prozpěvovat. Dalším na řadě je singl, který Eliot vlastně proslavil. Ceasar, ve kterém je na první poslech slyšet a cítit vliv Robyn má dvě naprosto odlišné polohy. Špinavé až nešťastné sloky Eliot a až svítivý a vysoký refrén Robyn. Za chvilku dostanete pocit, že jste se přesunuli někam do Karibiku. Nedokážu si pomoct, ale nějaká takováhle exotická destinace je z Only Love Can Break Your Heart cítit. Jsme na konci. Nejlepší je skončit baladou. Jestliže jste měli pocit, že Eliotin hlas většinou působí smutně, tak v It's About To Get Worse je tomu přesně naopak. Více než důstojné zakončení skvělé desky.

 

Seflmachine

 

Turn Your Back On Love

 

Ceasar


 

 

a trocha akustiky - Selfmachine live



 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář