Jdi na obsah Jdi na menu
 


Festivaly

18. 3. 2012

Každý rok jich pár vznikne a několik zanikne. Některé z nich jsou již stálice a některé o svou pozici srdnatě bojují. Řeč je o hudebních festivalech. Je jich opravdu hodně a někdy je těžké si z nich vybrat. Pojďme si jich tedy pár, které nás čekají tenhle rok představit.

Votvírák ( 15-17.6 )

Jednou ze stálic z hudebních festivalů je určitě Votvírák, který se počítá jako tzv. otevření festivalové sezóny. Z původně neplacené akce se stala lehce placená akce (lístek stojí 290 kč) a můžete se těšit na české a slovenské interprety. Tento rok vystoupí např. Iné Kafe, Desmod, Olympic, Chinaski, Mig 21, Mňága a Žďorp, Anna K, Charlie Straight, Václav Neckář či Sto zvířat.

www.votvirak.cz

Rock For People ( 3-6.7 )

Asi nejlepším festivalem v čechách je Rock For People. Tenhle rok se dožívá tenhle festival plnoletosti a jako obvykle se můžete za cenu okolo 1500 kč za lístek těšit na světové hvězdy jakými jsou The Prodigy, Franz Ferdinand, Skrillex, Irie Révoltés, Pete Doherty, The Subways, Example, Enter Shikari a další.

www.rockforpeople.cz

Colours of Ostrava ( 12-15.7 )

Tradiční Ostravský hudební festival, který se zaměřuje většinou na alternativnější hudební scénu přiveze i tenhle rok velká světová jména, která určitě rozproudí strnulé Ostravké ulice. Na návštevníky se za 1890 kč vrhne Bjork, Alanis Morissette, The Flaming Lips, Bobby McFerrin, A Banquet, Goodfellas či Please The Trees.

www.colours.cz

Benátská noc ( 27-29.7 )

Milovníky rockovější muziky určitě potěší na konci Července Benátská noc. Minulý rok se tu konal comeback Guano Apes a tenhle rok se mohou davy rockerů těšit na Gamma Ray, Sunrise Avenue, Kabát, Daniel Landa, Jarek Nohavica, Emir Kusturica a The No Smoking Orchestra, Annu K či Horkýže slíže. Cena je přibližně 1200 kč.

www.benatskanoc.cz

SázavaFest ( 2-5.8 )

Dalším ze zavedených hudebních festivalů je Sázava Fest. Tenhle rok se uskuteční jeho 12 ročník a zve na známá jména tipu Kaiser Chiefs, Paul Oakenfold, Fun Lovin´Criminals, dj Sak Noel (SP), Skindread (UK), Molotov (MEX), Mike Candys (CH), Say France & I Whistle (SWE), Lyre de Temps (FR), Nightwork či Katka Knechtová (SK). Cena okolo 1200 kč.

www.sazavafest.cz

Tohle jsou jen některé festivaly, na které se můžete podívat. Vynechal jsem Majáles, České Hrady, Přeštěnice a plno dalších, které určitě nabízejí kvalitní kulturní vyžití, ale místo tady není nafukující. Každopádně určitě i u nás v Čechách platí, že ať jste vyznavači jakéhokoliv hudebního stylu, tak si určitě vyberete.