Jdi na obsah Jdi na menu
 


Inception - RECENZE

25. 7. 2010

 

" spadne nebo nespadne? "

- INCEPTION -

Režie : Christopher Nolan

Je zvláštní jít na film, když všude slyšíte, že je nejlepším filmen roku, možná nejlepším filmem za posledních 10 let. Zárukou spokojenosti by měl být Christopher Nolan na režisérské židli, ale jestli tomu tak je, to jsem se chtěl přesvědčit sám a nevědět to jen z vyprávění.

Inception ( ano, budeme radši používat oficiální název ) je zvláštním filmem. Trvá přes 2 hodiny a vy se rozhodně nebudete nudit a navíc budete většinu času donuceni o něm přemýšlet. Nápad s krádežemi myšlenek ve snu je navíc jedinečný a provedení samotné krádeže je až obdivuhodně detailní. Už jen v tom je vidět, že Nolan na filmu pracoval 10 let.

Celému příběhu dominují vynikající herci v čele s Leonardem di Capriem a Ellen Page. Ve filmu najdeme i odkazy na nezapomenutelný Matrix ( přechod do snu, bullet - time efekt ) a skvělé filmové provedení s podmanivou hudbu Hanse Zimmera. Nolan předvedl, že ani v snu ve snu ve snu ve snu se nemusíte ztratit.

Důležité při cestě na tenhle film je zapomenout na svět okolo sebe a plně se věnovat ději. Když to uděláte, tak budete oceňovat všechny ty drobnosti, které vám pomohou složit pevný celek. Filmu by možná slušela jěště větší porce toho filozofického, možná až poetického myšlenkového dobrodružství, ale to už by byla jen ta pomyslná třešnička na už tak sladkém dortu.

Možná tu třešničku ještě s dalšími shlédnutími najdu. Teď už ale doufám, že se po tom zážitku zase za nějakou dobu proberu ze snu.....Nebo to není sen? Kdo ví?...........

 

Obrazek

 HODNOCENÍ :          9,5 / 10

 

ODKAZ :    

http://www.csfd.cz/film/254156-pocatek/videa/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář